Multimediakonsulttien ja Kupittaan paluu

Multimediakonsultit tunnettiin 2000-luvun alkupuolella it-aikakauden työväenmusiikkiorkesterina, joka teki sarkastisia lauluja ajan ilmiöistä. Nyt bändi kaivautuu hetkeksi haudan levosta julkaistakseen levyllisen muistitikkujen uumeniin jääneitä kappaleita. Pitkäsoitto Sielujen teurastamolla julkaistaan alkuvuodesta, ja Paheksun nuorisoa on ensimmäinen singlelohkaisu siltä.

Paheksun nuorisoa on sukupolvibiisi, joka tekee sukupolvibiisit tarpeettomiksi. Kaikkien aikojen nuorisot paheksutaan siinä kerralla pois kuleksimasta. Singellä vierailevina solisteina pyörähtävät niin Kalle ”Loiriplukari” Taivainen kuin Aino ”Sanniplukari” Lehtovaarakin. Kakkosbiisinä kuullaan mahdollisimman totaalisesti luonnosta vieraantunut folk-balladi Metsässä.

Multimediakonsulttien tapaan myös Kupittaa on aktivoitunut pitkän hiljaiselon jälkeen. Päinvastoin kuin treenikämppäkaverinsa, Kupittaa jatkaa siitä, mihin jäi takavuosina sen jälkeen, kun Kaikki laulut kertovat rakkaudesta soi radioaalloilla. ”Bändiä ei koskaan lopetettu, voimat vain loppuivat”, kertoikin Kupittaan laulaja Ville Mättö taannoin Turun Sanomien haastattelussa.

Tulevalla singlellä yhtye vie soundiaan karheampaan suuntaan. Lisää uusia Kupittaa-julkaisuja on odotettavissa ensi vuoden puolella.

Niin Kupittaan kuin Multimediakonsulttienkin singlet ovat digitaalisia ja julkaisupäivinään saatavilla mm. Spotifyssa, Apple Musicissa, Google Playssa, YouTube Musicissa ja Tidalissa.

Kupittaan single ilmestyy 29.11, mutta voit lisätä sen jo nyt Spotify-soittolistallesi täällä. Multimediakonsulttien sinkku tulee ulos seuraavana päivänä, ja voit ennakkotilata sen Spotify-listallesi täällä.

Yhtyeiden yhteinen julkaisukeikka on lauantaina 30.11. Pikku-Torressa, Turussa, osoitteessa Yliopistonkatu 30. Tervetuloa!