Komitea – muzAk

009: Yhden miehen tungos – Ainahan voi

Siitä piti tulla Gil Scott-Heron -henkistä pehmeää puhelaulufunkkia, mutta ilmeisesti Komitean sessiomuusikoiden – rumpali Gordon Hammersmithin ja basisti Kurt Myrskyn – studiokahvit jauhettiin free jazziin dipatuista hyppypavuista. Tekstin tulkitsee Jarmo Lundgren.

Lataa biisi (2.8 Mt) | Pysyvä linkki

008: Yhden miehen tungos – Itkevä merimies

Carl Barksin klassikkosarjakuvassa Aku Ankka säveltää hitti-iskelmän Itkevä merimies, joka alkaa sanoin suo mulle hauta pohjassa meren, kun vanhuuden peikko mun hyytävi veren. Oli aivan pakko kirjoittaa lyriikat loppuun ja tehdä... no, ei siitä iskelmää tullut, mutta tulipahan 70-lukua huokuva progeballadi (tai jotain). Sähkökitaraa soittaa Mikko Kuusto, rummuissa ja bassossa Komitean sessiomuusikot Gordon Hammersmith ja Kurt Myrsky. Lauluista, uruista sun muista valitukset Jarmo Lundgrenille.

Lataa biisi (7.07 Mt) | Pysyvä linkki

007: Mikko Kuusto – Vallankumous ei tule telkkarista

Ensin oli ajatus - siis Mikolla - että Gil Scott Heronin "Revolution Will Not Be Televised" olisi hauska kääntää suomeksi. Parin rivin jälkeen kävi ilmi se ilmiselvä eli ettei vuoden 1970 musta amerikka taitu valkoisen klopin käsissä, joten ulos tulikin tribuutti (tai pastissi, kuinka vain). Musiikkipuoli vaelsi kuin itsestään jytäpoljentoon kun jamsseja alettiin varsinaisissa äänityksissä potkia ulos.

Lataa biisi (7.24 Mt) | Pysyvä linkki

006: Antivapisators – Der Kugelschreiber

A cappella -koneyhtye Antivapisatorsin ensimmäinen Komitea-julkaisu tekee kunniaa eräälle teknologisen kehityksen virstanpylväälle.

Lataa biisi (10.45 Mt) | Pysyvä linkki

005: Yhden miehen tungos – Ystävän laulu

Alkuperäistekstille uskollisempi uusi suomennos Vladimir Vysotskin kappaleeseen.

Lataa biisi (4.86 Mt) | Pysyvä linkki

004: Mikko Kuusto – Työväenlaulu

Vapun siirryttyä tältäkin vuodelta taas menneisyyteen on hyvä julkaista lisää työväenmusiikkia. Tarinan mukaan idea biisiin syntyi lattianpesukonetta pitkin tehdashallia ajellessa kun mieli alkoi askarrella duunareiden sietämättömän sinisilmäisen pikkuporvarillisuuden parissa. Mikko osallistui tällä Koiton laulun kisaan ihan itsenään, mutta ei saavuttanut menestystä.

Lataa biisi (3.15 Mt) | Pysyvä linkki

003: Multimediakonsultit – Siintävä etäisyys

Yhtyeen postuumi vappusingle vuodelle 2012. Takaisin sermin ääreen, takaisin. Eikä koskaan pois, ei koskaan. Raidalla soittaa viimeistä kertaa yhtyeen viisihenkinen alkuperäiskokoonpano: bassossa Manne Santala ja kitarameressä mukana Mikko Kuusto. Muu kokoonpano koostuu tuttuun tapaan Riku Ahlstenista kitarasankarina, Jura Sivosesta rummuissa ja Jarmo Lundgrenista äänessä (ja rytmikitarassa).

Lataa biisi (8.57 Mt) | Pysyvä linkki

002: Mikko Kuusto – Ei kumpikaan

Julkaisun piti olla moniraitainen ja huolella äänitetty. Mutta Mikon ainoan mikrofonin ollessa muuton ansiosta hukassa hän julkaisikin tekoiltana tallentamansa makuuhuoneäänityksen. "Hiukan punkkia se on ja lauluun olen tavalliseen tapaansa pikkuisen tyytymätön, mutta viesti välittyy", mies hehkuttaa teostaan.

Lataa biisi (2.39 Mt) | Pysyvä linkki

001: Sovnarkom – Kivettynyt Stahanov

Komitea-julkaisut avaa Sovnarkom, joka tarjoilee kuusiminuuttisen yleisliittolaista aavikkorokkia. Biisi on omistettu kaikille hylätyille neuvostopatsaille.

Lataa biisi (14.53 Mt) | Pysyvä linkki


Selaat Komitean alkuaikojen arkistoa. Nykyinen, rekisteröidyn yhdistyksen saitti löytyy täältä.