Midstride Crisis matkaa ajassa ja avaruudessa

Midstride Crisis – A Small Chronicle of Times and Spaces

Muistakin Komitea-yhteyksistä – eli Princes of Nigerian lyömäsoittajana ja Zaquaticin rumpalina – tutun Mikko Väärälän sooloprojekti Midstride Crisis soittaa elokuvamaisen maalailevaa tunnelmointia. Debyytti-ep:llä A Small Chronicle of Times and Spaces matkataan aika-avaruudessa varsin scifahtavissa teemoissa. Äänimaailmassa perinteille kumartava progesoundi sulautuu nykyaikaisiin – tai pitäisikö sanoa prefuturistisiin – konemusiikkimausteisiin.

Eeppisestä soinnistaan huolimatta kyseessä on yhden miehen yhtye. Run All Your Life -biisissä kuultavaa viulusamplea lukuunottamatta (jonka soitti alun perin Simo Vuoristo) kaikki instrumentit on soittanut Mikko. Hän vastaa myös sävellyksistä, sanoituksista, sovituksista, äänityksestä, miksauksesta, masteroinnista, kansitaiteesta ja vokaaliosuuksista.

Levy on kuunneltavissa kaikissa ihmiskunnan käytössä olevissa digimusiikkipalveluissa – sekä tietysti tässä alla: