Komitea palkitsi Mara Ballsin ja Lawrencen

Viisivuotisjuhlamme on viimein juhlittu. Viime lauantaina Utopia-klubilla Turussa yleisön lämmittelivät vastaanottavaiseen tilaan ensin Maria Petterssonin ja Toivo Haimin juontamina Komitean omat tähdet Rane & Co, Kupittaa, Princes of Nigeria sekä juhlakokoelmalla esitelty Lawrence. Sen jälkeen oli aika jakaa Vuoden varsinaissuomalainen- ja Vuoden ulkovarsinaissuomalainen -palkinnot.

Ensiksimainittu ojennettiin vain minuutteja seremoniaa ennen esiintyneelle Lauri ”Lawrence” Ståhlbergille, joka yllättyi huomionosoituksesta täysin.

Lawrence koppaa palkinnon.

Perusteluissaan Komitean palkintoalakomitea totesi mm: ”Lawrence on varma sanankäyttäjä ja kielikuvailija. Arvostamme myös Lawrencen itseironista lähestymistapaa, perin varsinaissuomalainen ominaisuus sekin. Itseironian ja absurdin taju sitoo Laurin modernin lyriikan Turun pitkään underground-jatkumoon.”

Vuoden ulkovarsinaissuomalainen -palkinto ojennettiin puolestaan Maria Mattilalle, joka tunnetaan mm. Mara Balls -yhtyeen kitaristina ja lauluntekijänä. Maria ei päässyt itse paikalle, joten palkinnon kävi noutamassa hänen puolestaan Mara Ballsin taustatanssija Emma Majava.

Emma Majava vastaanottaa Maria Mattilan palkintoukulelen

Marian valintaa Komitean palkintoalakomitea perusteli muun muassa näin: ”Komitea arvostaa niin Marian ylpeää oman tien kulkemista, kunnianhimoisuutta kuin rohkeutta omalla esimerkillään tuoda julkiseen keskusteluun mielenterveyden ongelmia. Maria on myös laaja-alainen ruohonjuurikulttuuriaktiivi Tampereella – vähän kuten Komitea Turussa. Tunnemme syvää sielunkumppanuutta Marian kanssa ja siksi olemme ylpeitä voidessamme palkita hänet.”

Kupittaa keikalla Utopia-klubilla Turussa.

Ilta päättyi Ronskibiitin jykevän hikiseen keikkaan. (Hämäykseksi yllä kuva Kupittaan keikasta.)

Tai päättyi ja päättyi… eräät jumahtivat Utopian takahuoneelle hengailemaan pikkutunneille asti.

Takahuoneessa hengailua.

Pakke mättää kitaansa Komitean virallista keikkaruokaa, eli Komealia.

Utopian bäkkäri ulkoa nähtynä.

Se siitä, jatketaan.

PS: Komitea-kokoelma ei ole vieläkään saatavilla Spotifyssa eikä Apple Musicissa. Selvitämme edelleen, mikä ihmeen bitti julkaisussa oikein nyrjähti vinoon. Levy löytyy kyllä lukuisista muista digikanavista, ja voit ostaa sen myös cd:nä. Toivomme saavamme kokoelman kaikkiin digikanaviin tämän viikon loppuun mennessä.