Komitea palkitsi Rosmariinin ja Santeri Seessalon

Komitea julisti pe 24.11. Komitea-klubilla Vuoden ulkovarsinaissuomalaiseksi artistiksi Riitta ”Rosmariini” Komulaisen ja Vuoden varsinaissuomalaiseksi artistiksi Santeri Seessalon.

Perusteluissa Riitan valitsemiselle sanottiin mm: ”Arvostamme toisaalta Riitan ilmaisun intiimiä rehellisyyttä, mutta toisaalta myös tuotannon ennakkoluulottomuutta ja hiottua otetta. Rosmariinin kunnianhimoisen konepop-soundin aalloille ovat uineet tuoreimmat trendit maailmalta ihailtavan varmoilla liikkeillä, mutta keitos kuulostaa eniten artistilta itseltään.

Kuin Pan Sonic aikoinaan, Riitta raivaa oman väylänsä musiikilleen kulkea kohti vapautuneen ilmaisun seesteisiä ulapoita. Tämä jos mikä on universaalia varsinaissuomalaisuutta.”

Seessaloa taas suitsutettiin näillä sanoin: ”Välittämättä trendeistä, sesongeista tai vuosineljännesten paineista Santeri on raivannut oman latunsa ensin trubaduurina, sittemmin mm. raskaampana hevijytäilijänä ja viimeisimmällä levyllään konepopparina. Humoristinen itseironia johdattaa hänen vaelluksiaan eri tyylilajeissa, ja musiikki kuulostaa aina lämpimästi kotikutoiselta kaikilla hyvillä tavoilla.

Santeri Seessalo siis tekee kuten hyvältä tuntuu, eikä ota tekemisiään liian vakavasti. Kuin kunnon varsinaissuomalainen ainakin.”