Komitea palkitsi MLK:n ja Vehkeen

Tänä vuonna jo perinteikäs Vuoden varsinaissuomalainen artisti -palkintomme meni turkulaiselle MLK-yhtyeelle. Vuoden ulkovarsinaissuomalaisena artistina palkitsimme itäsuomalaisen Vehkeen.

Tässä Vehkeen rumpali Kimmo Räsäsen ylläolevalla videolla pitämä puhe kokonaisuudessaan:

Arvoisa juhlaväki, hyvät varsinaissuomalaiset.

Itseni ja edustamani orkesterin puolesta haluan välittää mitä lämpimimmät ja nöyrimmät kiitokset Komitea Ry:lle tämän upean palkinnon myöntämisestä.

Tämä on suuri päivä Vehje orkesterille. Tällaisina poikkeuksellisina hetkinä on hyvä katsoa menneeseen ja yrittää nähdä itsensä osana suurempaa tapahtumien virtaa. Osana historian vääjäämätöntä kulkua.

Tietyiltä osin jo Pähkinäsaaren rauhasta, ja viimeistään vuoden 1595 Täyssinän rauhasta saakka ovat Varsinais-Suomi ja Savo kuuluneet samaan valtakuntaan. Ensin Ruotsin kuningaskuntaan, sitten Venäjän keisarikuntaan ja lopulta vuodesta 1917 lähtien itsenäiseen Suomen tasavaltaan. Maailmanhistorian marssiessa eteenpäin, maailman tahkon hioessa kansakuntia armottomalla tavallaan, nämä alueet ovat pysyneet yhdessä. Varsinais-Suomi ja Savo ovat kulkeneet yhtäjalkaa edistyksen tiellä, voittaen vaikeudet, rinnakkain toisiaan tukien.

Tänä historiallisena päivänä kun Vehje- orkesterille on myönnetty kunnia olla vuoden 2022 Ulko- varsinaissuomalainen artisti, jokin saa täyttymyksensä. Olkoon tämä päivä se viimeinen sinetti, joka liittää nämä heimot yhteen ikuisin ystävyyden sitein.

Nyt voin sanoa ylpeästi kuten Yhdysvaltojen 35. presidentti John F. Kennedy Berliinissä:
Ich bin ein varsinaissuomalainen.

Eläköön Varsinais-Suomi, Eläköön Savo ja eläköön Suomemme heimot!